Данијел Субашиќ, кој беше најзаслужен што Хрватска стигна до светски вицепрвак има причина за радост. Тој и неговата сопруга станаа родители на син.

33 годишната Антонија и 37 годишниот Данјел се пресреќни за приновата и татко се надева дека ќе го наследи на стативите. Субашиќ по успехот на СП се откажа од репрезентацијата и се посвети на настапите во својот клуб Монако.