Пари Сен Жермен е активно вклучен во помагање на оние кои имаат потреба. Клубот креира неколку иницијативи, а новата е за обезбедување храна за медицинските лица.

Околу 1.200 оброци дневно се подготвуваат во кујните на стадионот „Парк де Пренс“. Тие се доставуваат од волонтери до давателите на здравствени услуги од првите редови и се борат со пандемијата од коронавирус.

Организацијата „Храна на улицата во движење“ се ангажира соиспораката, а нејзините волонтери ги користат кујните на стадионот од 9-ти април. Се користат четири камиони, со над 5.000 порции доставувани до седум болници досега.

Претседателот на ПСЖ, Насер Ал-Келаифи рече дека медицинските лица се „вистински херои“ кои треба да продолжат да добиваат аплаузи