Германија е светски кошаркарскки шампион. На златото српките кошаркари ќе мораат да чекаат

Барем уште една година. А среброто е голем успех, особено поради сите околности што се случија пред и за време на подготовките за големото натпреварување, дури и на самиот Мундобаскет кога го загубија Бориса Симаниќ.

 

И покрај поразот, српските кошаркари се херои и треба да се поздрави резултатот постигнат во последните две недели. Направивија повеќе од очекуваното, обезбедија  пласман на Игрите во Париз следната година,. Германија – Србија 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 9:15).