Германците ништо не оставаат на случајност па и кога се работи за преносот на утрешниот натпреварот. На паркинот пред стадионот веќе неколку дена е инсталирана најсовремена опрема и репортажни коли кои ќе го снимаат мечот.

За Германија пренос ќе врши РТЛ а за Балканот Спорт Клуб.

На врвот на северната трбина пак има инсталирано импровизирано студио на кое стручен коментатор ќе биде германската фудбалска легенда Лотар Матеус.