Еден од најдоборите тенисери на сите времиња, Роже Федерер за место на живеење го избра селото Ловро во родната Швејцарија.Се прашувате зошто се одлучил да живее на село?

Одговорот е едноставен, а тоа поради ниските даноци во ова место.Федерер тука живее во вистински стаклен дворец кој е изграден во хармонија со природата.

Погледнете, ќе се воодушевите од овој рај на Циришкото езеро.