Лидерот на ДУИ Али Ахмети денеска присустуваше на свеченоста по повод изградбата на новата трибина на стадионот во Чаир. Тој удри лопата во темелникот на трибината која ќе пружи подобри услови за следење на натпреварите на Шкупи.