Душко Тошиќ бил вљубен во снаата на Милошевиќ, Милица Гајиќ. Тој пред неколку години ја сретнал на една приватна забава и и признал дека му бил детски сон.

Ти си жена како вино, одлично изгледаш и рекол на Милица.

Сепак таа не паднала на додоврувањето па на домашна адреса испратил 101 роза.

Милица Гајиќ е снаа на Милошевиќ од синот Марко со кого има син кој исто така се вика Марко.