На денешен ден се одигра еден од најдобрите финални натпревари во историјата на Лигата на шампионите, Милан ја победи моќната Барселона (4:0), а најубавиот потег на дуелот во Атина го направи Дејан Савиќевиќ.

Тренерот на Барселона, Јохан Кројф, на 18 мај 1994 година бe[e убеден само во едно – дека не може да загуби од Милан, тогаш предводен од Фабио Капело. Барселона на Кројф дојде во Атина како најдобар тим во Европа, а беше придружена со четири голови со раскошната партија на Дејан Савиќевиќ!