Нашата фудбалска легенда Дарко Панчев во 1992 година имаше непријатно искуство со грчките власти. Во првата сезона откако Црвена Звезда стаана европски првак, тие играа во Атина против Панатанаикос.

Но, на аеродромот одбија да го пуштат откако тој на листот за националност пиша Македонец. Работата се смири откако графата остана празна но вистинската освета стигна на теренот.

Дарко со два гола во мрежат го замолкна Олимпискиот стадион и на сите им покажа дека освета се сервира студена.