„Дејли Мејл“ пишува дека аргентинската легенда ја претчуствувал својата смрт и оти неколку часа пред срцевиот удар снимил потресно видео за својот вонбрачен син.

Детето го добил со Вероника и сега има седум години.

Во видеото всушност се обраќа до момчето на Вероника со кое сега живее.

Знам дека ќе звучи неверојатно но ја познавам Вера добро и ми рече дека е со тебе.Чувај ја добро и внимавај на малиот Ангел. Никој со него не може да се споредува -рекол Марадона во видеото.