Франција рутинирано со 32:21 ја совлада Србија во вечерашниот натпевар од светското првенство во ракомет во Германија и Данска. На останатите натпревари Чиле ја изненади Австрија со 32:24, Русија беше подобра од Корја со 34:27.

Норвешка пресилна за Саудиска Арабија 40:21, а Данска го совлада Тунис со 36:22.

Германија ја оствари втората победа против Бразил со 34:21