Дека Македонија доживува понижувања од сите соседи доказ е и прилогот на српската национална телевизија РТС. Тие во прилгот од спортот  известуваат дека претседателот на кошарската федерација Перо Антиќ добил понуда севеверномакедонците“ да играат заедничка лига со Бугарите.

 

Пред неколку дена и министерот за одбрана на Србија, Вулин му порача дека е подобро да молчи на јазикот кој освен Србија не му го признава.Тоа следуваше откако Претседателот на Македонија рече дека не подджува промена на границите на Косово