Мартин Форд е англиски боди билдер кој за неколку години од коска и кожа станал вистински ѕвер.

Тој како тинејџер имал моноуклеоза и морал да мирува една година.Потоа лекарите му препорачале да избере физичка активност и тој го избрал вежбањето.
Резултатите биле видливи за неколку години со специјален режим на исхрана. Почнал со 73 килограми а денеска има 150 и неверојатна мускулна маса.