Познатиот фудбалер и тренер Синиша Михајловиќ, кој во петокот ја загуби тешката битка со леукемијата, никогаш не криел дека е многу близок со Жељко Ражнатовиќ Аркан, но една од нивните први средби  не била пријателска.

Тоа се се случило по еден тренинг. На стадионот требало да има средба со навивачите, а Миха помина токму во моментот кога Аркан му викнал на пријателот на Синиша повеќе  да не го гледа на трибините.

– Синиша застана пред семоќниот Ражнатовиќ и грубо му рече: „Не го чепкај типов, тој е мој пријател, немаш право да одлучиш кој не може да дојде дојде ? него со години, гарантирам дека е многу поголема ѕвездаш од тебе!“

Тогаш Аркан го извадил пиштолот, но Миха не отстапил ниту милиметар. Тој продолжи да го бомбардира со зборовите: „Не допирајте го мојот пријател!

 На наше изненадување, Жељко го врати пиштолот во футролата, се насмевна и рече: „Дечко, секоја чест за тебе, сакам кога некој има му*а! Што и да ти треба, тука сум за тебе, а не не грижи се за твојот пријател.