Новак Ѓоковиќ направи неверојатен гест за да му ги разубави последните денови на Михајловиќ.

Поранешниот југословенски репрезентативец во ноември престојуваше во болницата „Папа Јован XIII“ во Бергамо на иновативен третман.

Во тој период Новак играше на завршниот Мастерс во Торино а потоа се сретна со Михајловиќ во Бергамо.

  Ноле направи се за да го утеши и да го насмее во живо. Зборуваle за сезоната на Новак Ѓоковиќ полна со предизвици, перипетии поврзани со вакцината против корона, победата на Вимблдон… Синиша тогаш верувал дека може да се излечи. Тој дури и  му ветил планира да помине една недела во Лондон.