Анџела Шимац е една од најпознатите хрватски манекенки. Таа во својата земја е на мета на критики поради врската со фудбалерот на Динамо  и на косовската репрезентација Лирим Кастрати. Критиките се поради различната вера но Анџела вели дека љубовта е посила од сите предрасуди и оти на крајот победува.

Се надеваме дека Лирим нема ништо против провокативните фотографии на 22 годишната девојка.