Кајтбордингот или кајтинг спаѓа во еден од највозбудливите но и најопасните екстремни спортови. Што е всушност е Кајтингот?

Тоа е воден спорт со кој сурфате со помош на змеј кој го управувате со помош на јажиња. Кајтот користи сила на ветрот кој те фрла угоре и удолу. Тој е сличен на даска и може да биде со или без везови.

Во регионот најпознати дестинации за Кајтинг се Ада Бојана во Црна Гора и на Дунав во Белград.

Погледнете како изгледа Кајтинг уживање.