На секои неколку години во светот на тенисот се појавува девојка која може да се натпреварува паралелно и на избор за мис и на теренот.Во осумдесеттите тоа беше Габриела Сабатини, потоа Ана Курљикова, па Бушар, а сега ја имаме Ангелина Димова.

Таа има само 19 години и се пробива во врвот на ВТА листата. Украинката обожува да објавува слики на социјалните мрежи а страст има кон луксузните автомобили.