Eден ден по апсењето на Слободан Кашчелан излегоа нови информации за тоа каде се наоѓа неговиот заменик Радоје Звицер.Како што објавува „Информер.рс“ Звицер од крајот на јануари веќе не е во Црна Гора.Тој со помош на луѓето на Ѓукановиќ преку Албанија побегнал во некоја од земјите на Јужна Амрика.

Звицер бил и во директни блиски врски со претседателот на Црна Гора кој му помогнал да стигне на безбедна дестинација.

Звицер поседува и босански пасош кој бил изваден на човек од Германија кој никогаш не дошол во БиХ.