Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, како што се дозна од нивните прислушувани разговори, откриле дека водачот на кавачкиот клан Радоје Звицер, кај кого престојувале на гости во Котор непосредно пред да бидат уапсени во февруари минатата година, откриле дека тој има своја полиција во Црна Гора. !

Во разговорите што ги воделе меѓу себе, но и со членовите на нивната група, наводно зборувале за куќата на Звицер закопана во планина.

Пресретнати разговори

 Во текот на истрагата и прибирањето докази и оперативни информации, пресретнат е разговор во кој Беливук и Миљковиќ коментираат дека лидерот на кавачкиот клан има своја полиција и куќа од 1.500 метри квадратни закопана во планината – извор од истрагата. открива.

Грчката полиција во декември 2020 година запленила повеќе од 35 килограми кокаин, кој од Еквадор пристигнал во пристаништето Пиреја, токму од каде пристигнал товарот со дрога со ознака СРБ. Бидејќи биле пронајдени „само“ 35 килограми бел прав, медиумите објавија дека најверојатно станува збор за „пробна мисија“ на шверцери кои ја истражувале рутата.