Зла судбина го следи друштвото на Матеја кој исчезна во Белград и најверојатно е починат.
Пред неколку месеци им настрадал уште еден другар и сега ги снајде нова несреќа.
Очевидци во клубот каде биле вечерта пред нова година раскажуваат дека тие испиле многу и мешале пијачки но оти се однесувале пристојно.

Поточно испиле шест шишиња виски и седум вино и биле видно пијани.Во текот на ноќта Матеј единствен го напуштил клубот „Казина“ и му се губи секаква трага.