Американски туристи кои летувале на Миконос не можеле да си поверуваат на своите очи кога им ја донеле сметката во ресторанот.

Се прашувате што јаделе.  Нарачале четири порци лигњи, шест пива и три цезар салати, вода и сок од патлиџан.

Лигњите ги чинеле скоро 590 евра, пивата локални 150, салатите 60 а сокот 18. Вкупната сметка изнесувала 836 евра.

Кога се побуниле газдата на ресторанот им рекол дека луксузот на овој грчки остров носи и високи цени.

Иако платиле сметката завршила на социјалните мрежи како предупредување за другите туристи да внимаваат.