Коментирајќи ја веста дека Црна Гора ќе ја поддржи резолуцијата со која сака да прогласи дека имало геноцид во Сребреница, Александар Вулин за „Пинк“ рече дека се чини дека нема поголем противник на Србите од поранешните Срби.

Тој додава дека мнозинството од овие луѓе кои денес се антисрпски се декларирале како Срби до крајот на својот живот.

– Жал ми е што Црна Гора, античка земја, дозволи да биде на ниво на амбасадор. Ако внимателно ги следите изјавите на амбасадорот, ќе знаете што ќе направи нивната влада. Но, знаете, ние сме соседи. Сето ова ќе помине, и ќе помине резолуцијата, и нема секогаш да не интересира Западот, ќе останеме еден со друг. Свесни ли се дека сепак ќе мора да живееме заедно, дека ако Србија не го заврши автопатот до Црна Гора, можат да го користат својот автопат за да направат картинг патека, најголема и најскапа на планетава, и да возат во круг од Цетиње до морето