Јован Вукотиќ, убиениот водач на Шкаљрскиот кланимал афери со неколку жени во Истанбул. Ова го изјави неговиот возач на рочиштето, како и фактот дека Вукотиќ поседувал многу имоти во овој турски град, кои ги издавал и продавал, поминувал време во различни куќи, купувал возила…

Возачот на Вукотиќ, Емре К., кој го возел и кобниот ден кога бил убиен, изјавил дека Вукотиќ имал афери со неколку жени во Истанбул. Инаку, Вукотиќ по убиството зад себе ја остави бремената сопруга Маша М. и малолетно дете.

– Знам дека Јован Вукотиќ имаше афера со жена по име Анастасија во хотел во Шишли. Знам дека друга Русинка, по име Јанина, му била пријателка. Исто така, знам дека имал афера со Либанка, чие име не го знам, дека се запознале во Улус во Бешикташ, каде што живееше, дека биле во хотел во Нишанташи – рече возачот на Вукотиќ, пренесува турскиот весник „Биг Пиштол“.