Претседателот на Србија утрово одговори на тоа зошто одлучиле на Македонија да и дадат вакцини против корона откако владата на Заев не успеа да ги обезбеди.Вучиќ објасни дека имаат обврска да им помогнат на соседите, и дека покрај на Македонија би и помогнале и на Албанија.

Што би вредело ако сите ние сме здрави ако соседите имаат безброј проблеми. Ние можеме да бидеме среќни само ако соседите ни се среќни. Кога треба даим помогнеме?. Кога им е добро? Треба да им помогнеме кога им е тешко-изјави Вучиќ.