Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави денеска дека не би им помогнал на ватерполистите на Црвена Звездасо тоа што би го исфрлил целиот бес од себе. Ја повика Хрватска сите заедно без разлика на различните гледишта за минатото да градат заедничка иднина.

Зошто тоа се случува кај нив: Јас сум сигурен или барем се надевам со голема сигурност дека тоа не би се случило во Белград. Се плашам дека тоа не е последен ваков случај. Во регионот е неопходна соработка. Србија се залага за тоа, изјави во Вршац денеска Вучиќ.