Александар Вучиќ  ја коментира изјавата на Емануел Макрон дека во одредени делови на светот ќе има глад и рече дека тоа е точно.

Јасно е дека количината на храна што ја имаме во Европа нема да биде доволна за секого. Јасно е дека количината на жита е помала од побарувачката. На ова сметавме, треба да имате предвид дека жетвата на пченицата е дури во август, па дури тогаш ќе ги знаеме конечните количини. Во овој момент имаме огромни барања, најмногу имаме од Италија – додаде Вучиќ.