Претседателот Вучиќ вели дека опозицијата во Србија може да добие избори но не и техничка влада.

Тие не сакаат избори, тоа многу добро го знаат. И нема да има преодна влада додека сум жив. И не станува збор за ароганција или ароганција. Ако ми се случи нешто лошо, тогаш можат да размислат за тоа. Премногу ја сакам Србија и знам што е Владата така да си игра со неа. Знам што е Владата за да си играме со неа. Кој одлучува кој ќе влезе во преодната влада? Затоа што запалил зграда или искршил некои стакла. Кога правиш таква влада 3, 6, 12 месеци, таа држава е руинирана. Буквално сè доаѓа во ќорсокак, а власта ја раководи директно странски фактор, што беше случај и во 2000 година. Ана Брнабиќ може да каже дека дава оставка, никогаш нема да дадам мандат на некој што сака да формира преодна влада. Тоа е моја независна одлука согласно Уставот. Се додека сум жив, таа нема да биде. Можат да прават што сакаат, единствено исплатливо за нив е да ме убијат.

Нека знае народот дека решението е да се добие преодна влада да ме убие. Велат говеда и овци, кои секојдневно трчаат по Сава и Дунав. Не би убил крава или овца. Избори – кога сакаат. Тие секогаш се начин за излез од кризата.