Претседателот на Србија Александар Вучиќ ја објасни атмосферата во која се водат разговорите со Албин Курти и дали некогаш го навредил.

Koга ќе претера ќе му кажам некој збор, но ништо повеќе од тоа. Се трудам со аргументи да му објаснам.Сегогаш нешто се жали „цмиздри“ Вучиќ ме наредува, Вучиќ ме навредува-откри детали претседателот на „РТС“.

Тој вели дека со него разговараат на англиски.

Се буни кога ќе му кажам нешто на српски.Почнува да вика да се дере како некоја тетка „инглиш, инглиш“