Поранешен српски затвореник кој во последен момент избегнал да не биде ликвидиран раскажува страшни моменти кои ги видел во озогласената „жолта куќа“во Албанија.

Таму главни екзекутори биле припадниците на УЧК кои ги убивале затворениците за нивните органи да ги продаваат на богати клиенти во Европа.

-Започна првиот рез, отприлика над гркланот на предната страна на градниот кош. „Лекарите“ говореа-гледајте да биде прецизно.Затвореникот почна да вришти кога почнаа да го сечат.Тоа никогаш нема да го заборавам.Ова често го сонувам-раскажува еден од затворениците.

Како главни организатори на нелегалната болница се посочуваа токму сегашните први луѓе на Косово, Харадинај и Тачи како поранешни припадници на УЧК.