Фатиме Кадријај, кој е заменик во партијата на Рамуш Харадинај најверојатно ќе биде осомничена од судот во Хаг, пишуваат српските медими. Судот ја сомничи за вадење на органи на Срби за време на војната.

Таа е гинеколог по професија и во војната наводно учестувала во многу операции во дивите болници во Дукадин.

Фатиме важи за човек од доверба на Харадинај, како и за време на војната така и во политчкиот живот на Косово.