На судењето на кланот на Веља невоља, Беливук се интересираше и за сексуалната ориентација на Срѓан Лалиќ, обвинетиот сведок кој ќе одлежи 18 години затвор наместо доживотната казна што ја чека Беливук.

– Рековте дека не сте геј. Се сеќаваш ли како се бакнувавме кога бевме во врска? Се сеќаваш ли како ме задоволуваше „Дали си или не си хомосексуалец?“ праша Беливук.

 

Лалиќ резигнирано накратко рече:

– Ефтини ти се финтите-рече сведокот.