Инспекторите откриле дека по ликвидацијата на водачот на кланот Јовица Вукотиќ во Истанбул, непознато лице пришло и го снимило како умира, а потоа снимката ја проследила до сторителите на злосторството.

Радоје Живковиќ, роднина на водачот на Кавачкиот клан, Радоје Звицер, во живо го следел убиството на Јован Вукотиќ на 8 септември минатата година во Истанбул. Според турските медиуми, во неговиот телефон биле пронајдени докази кои покажуваат дека лице чиј идентитет не е откриен во текот на истрагата го снимил Вукотиќ на умирање и го испратил видеото.

Сведокот во обвинението изјави дека по убиството едно лице многу внимателно го снимал Вукотиќ како умира со мобилен телефон. Ова лице не било случаен минувач, но се сомничи дека испраќал слики и снимки до убијците и нарачателите на злосторствата.

Во телефонот на Радоје Живковиќ биле пронајдени фотографии од автомобилот во кој загина Вукотиќ на паркингот во трговскиот центар каде бил со сопругата Маша М. и нивното дете пред злосторството, како и фотографии од нивниот автомобил.