Добросав Гавриќ, убиецот на Жељко Ражнатовиќ со сите сили се бори да не биде испорачан на Србија каде во отсуство е осуден на 35 години затвор.

Тој е во бегство во Јужна Африка и до тамошните власти има испртена молба да не го испорачуваат дома бидејќи го чека сигурна смрт.

Во Јужна Африка за неговиот случај се води долг процес за тоа дали и кога ќе го испорачаат во Србија.