Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ е еден од најбогатите политичари на Балканот чие богатство се мери во милиони евра.

Платата од 2000 евра е ситница за тоа што го поседува. Има стан од 187 квадрти, други четири од 40, 70 168 и 170 квадрати како и големо земјиште покрај море. Дел има и сопругата која е газдарица на неколку фирми и Универзитет.