Таткото на младото  момче Ј.Р.(21) кој го преживеа масакрот во Мали Орашје вели дека неговото дете било рането со четири куршуми и дека 25 дена е во болница.

 

Не сакам никој повеќе да се чувствува вака, син ми беше храбар и му благодарам на Бога што е добро, неговата волја го спаси од смрт

Тој додава дека сигурно немаше да преживее доколку изгубеше уште еден син.

 

– Знам што е голема болка, мојот прв син почина пред пет години, имаше само 17 години. Сега, кога се случи сето ова, се молев да не го изгубабам и овој. Фала на бога што сè издржа како херој, храбро момче – изјави таткото.