Сретко Калиниќ наречен Звер е еден од најсуровите екзекутори на Земунскиот клан.Тој е осуден на 40 години поради учество во атентатот врз поранешниот премиер Зоран Ѓинѓиќ. Тој признал за многу убиства кои ги направил за кои му биле потребни по триесеттина секунди во просек.

Како штој велел Зверот најдолго го убивал Зоран Ускоковиќ Сколе кој во криминалните кругови се посочува како нарачател на убиството на Жељко Ражнатовиќ Аркан.

За брканицата по белградските улици и за убиството на Сколе на Калиниќ му биле потребни минута и половина.