Претседателот на Србија Александар Вучиќ и премиерот на Грција Константин Мицотакис имаа средба во рамки на Генералното собрание на ОН.

На сребата Вучиќ добил уверување од Мицотакис дека Грција нема да ја признае независноста на Косово.

Грција е една од петте земји членки на ЕУ која што не ја признава едностраната независност на Косово.