Против Ј.М.(27), сопруга на Сретко Калиниќ (49), до Второто основно обвинителство е поднесена кривична пријава, со обвинение дека пред бракот со Калиниќ го излажала нотарот дека била во вонбрачна заедница со него за да добие дозвола да биде во „љубовна соба“.

Таа го измамила нотарот бидејќи во тој период не била во врска со Сретко, па сега и се заканува затворска казна до пет години.

Според информациите од извори од истрагата, злогласниот извршител на кланот Зеун, Сретко Калиниќ и Ј.М., се запознале во 2022 година со телефонски разговор или испраќање писма.

Истрагата утврди дека осомничената на 26 јануари годинава со сведоци отишла кај нотарот и лажела дека е во вонбрачна врска со Калиниќ и покрај тоа што никогаш во животот го немала видено. Нотар го заверил нејзиното овластување, кое Ј.М. потоа го однело на суд надевајќи се дека ќе добие дозвола за користење на „љубовната соба“ со Калиниќ. Меѓутоа, дозволата не и била издадена, бидејќи било јасно дека се работи за измама. Имено, Калиниќ е 13 години во Забела, а за тоа време ниту еднаш не се појавила Ј.М.

Калиниќ во затвор напиша книга а најави дека ќе прави и дете.