Претседателот на српското собрание  Ивица Дачиќ се наоѓа пред тежок скандал откако во медиумите беше објавено писмо на девојка со име Соња од Лондон и која твди дека му е ќерка од првиот брак.

Соња бара алиментација за нејзе и за нејзниот брат иако таа е полнолетна и има 20 години.

Не ме интересира со која сте сега и што правите, но вие сте должни да се грижите за мене и мојот брат и да и платите оштета на мојата мајка која сте ја оставиле пред 20 години и никогаш не сте ја развеле-пишува Соња во писмото.

 

Дачиќ вели дека таа девојка има повеќе од 20 години и оти не знае кој му ги прави овие афери.

Не знаев дека имам два брака од кој од едниот не сум разведен-се шегува Дачиќ.