Само што завршија изборите почнаа убиствата во Бугарија. Завчера е застрелан Николај Дракополов  во црн џип мерцедес Г-класа на софискиот бул. Симеоновско Шосе.

46 годиншнио бизнисмен е сопственик на застапништвото за автомобили Тони-Авто. Бил застрелан во главата додека чекал на семафор.

Николај  патувал на предното седиште го возел 11-годишно дете, но тоа не било повредено, а семејството го однело детето кога започнале истражни дејствија