Според пишувањата на српските опозициски медиуми, Данило Вучиќ, синот на српскиот претседател учествувал во тепачката против анлиските навивачи во Гелезерккирхен. На видеото, за кое нема официјална потврда, наводно се гледа Данило во позадината како го чуваат припадниците на српските специјални сили „кобри“