Претседателот Александар Вучиќ во интервју за „Прва ТВ“ откри што им говори на дипломатите и на државниците кои доаѓаат кај него за да му се закануваат и да му предлагаат решенија за Косово.

Немојте да го потценувате српскиот народ.Адис Ахметовиќ, германски пратеник задолжен за регионот вели дека ќе има инциденти се додека Србија не го признае Косово. Ма немој!. Навистина. Но кога нему ќе му спомнат за Република Српска дека нешто бара тогаш вели дека тоа е рушење на мирот и стабилноста. Но, кога Косово нешто бара и го крадете од Србија тоа е мир и стабилност. На таквите им велам ве нагостив, ве ислушав и ајде сега „пут путујем“-вели Вучиќ.