Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска во Рудна Глава  се вакцинираше против корона вирус во Здравствениот дом „д-р Верољуб Цакиќ“ Мајданпек.

Вучиќ ја прими кинеската вакцина Синофарм во Здравствената станица на Здравствениот дом „Д-р Вероjуб Цакиќ“ во Мајданпек, а по вакцинацијата, Претседателот ќе разговара кратко со граѓаните и ќе ја искористи посетата на Рудна Глава за да се состане со претставниците на локалната самоуправа на областа Бор и претприемачи од Рудна Глава.