Кутија со 4.000 досиеја од Специјалниот суд во кој се наоѓаат имиња на сведоци како и потписи на државни обвинители кои соработувале со судот се наоѓаат во рацете на УЧК, дознава „Република.рс“. Овие доверливи документи сега се наоѓаат во рацете на УЧК и нејасно е како до нив дошле и дали некој им ги дал или продал.

Како што тврдат ветераните на УЧК непознат човек со качкет маска и капа дошол во нивните простории ја оставил кутијата и избегал.