По дводневна интензивна потрага по исчезнатото девојче Данко Илиќ (2) од Бор, полицијата ја прекина теренската потрага во месноста Бањско поле. Но, тоа не значи дека случајот е затворен.

Напротив, полицијата премина во друга насока на истрагата, фокусирајќи се на детална анализа на телефонот на мајката на Данка и проверка на податоците од базните станици за мобилни телефони во близина на местото на исчезнувањето.

Во рамки на пошироката истрага, полицијата го зела телефонот на мајката на Данка и го испратила на вештачење, а родителите се приведени на рочиште во врска со исчезнувањето на нивната ќерка.

Полицијата ги проверува сите семејни контакти со цел евентуално да открие нови информации за мистериозното исчезнување.