Повикот важи за оние кои се во можност да им помогнат на здравствените институции каде што е потребно во борбата против коронавирусот.

Поради влошената епидемиолошка состојба и во согласност со изразените потреби на здравствените институции, Владата на Сараевскиот кантон, на седницата одржана во четвртокот, донесе заклучок во кој беа вклучени„ Службата за вработување на К.С., во соработка со надлежните комори на здравствени работници, на пензионираните здравствени работници во кантонот за високо образование, со цел нивна евиденција и, доколку е потребно, ангажирање во лекување на пациенти со Ковид “, се вели во поканата.