Приадниците на Кавачкиот клан кој се наоѓаат во најдобро чуваниот затвор во Црна Гора смислиле генијален план како да побегнат. Неколкумина „Кавчани“ на чело со Слободан Кашчелан се наооѓаат во истражниот затвор „Спуж“ каде го чекаат судењето.

Тие планирале одвнатре да го запалат затворот и да ја искористат збунетоста на обезбедувањето на полицијата кога ќе пристигнат противпожарните екипи. Надвор би ги сочекале нивни луѓе кои со возила би ги прифатиле.

„Спуж“ е најдобро чуван затвор и е познат како црногорски „Алкатраз“.