Матеј Периш (27) од Сплит кој е исчезнал во Белград, пред да исчезне упорно се јавувал на телефонот на пријателката Маја С, која исто така таа вечер била во Србија.

Сплиќанката наводно е под полициски надзор и се сомнева дека нејзиното дополнително сослушување може да ја разреши мистеријата.
Матеј Периш и шестмина негови пријатели пристигнаа во Белград на 30 декември за заедно да ја дочекаат Новата година. Тој ден излегле во клубот „Готик“ на брегот на Сава, а потоа тој исчезнал

Сплитјанката Маја С., наводно во полиција рекла дека кобната вечер пропуштила повик од Матеј, но оти спиела.

Таа во исто време биле во Белград, а наводно дури и таа го организирала нивното доаѓање. Таа е првата личност која изјавила дека Метју бил под опијати, нагласувајќи дека не се сретнала со него, туку само го имала неговиот пропуштен повик. Од тој момент таа исчезна од сите социјални мрежи и не се знае каде се наоѓа. Постои сомнеж дека таа требало да се сретне со него, а некои насоки на истрагата дури одат во насока дека таа била негова врска за важна средба со трето лице – наведува извор близок до истрагата.

Работел за Маја како Скипер

Големо внимание на социјалните мрежи привлече Маја С со објави на фотографии од забави и патувања на егзотични дестинации. Наводно, Матеј дури и работел како скипер за неа бидејќи поседува бродови за превоз на туристи.