Лидерот на српската опозиција Бошко Обрадовиќ неколку дена штрајкува со глад пред влезот Парламентот. Тој бара да нема избори и се залага за бојкот на гласањето. Но, Бошко сепак не останува гладен.

Медиумите забележале како во текот на ноќта му носат полни кеси храна и пијалоци а и дека кога ќе застуди оди да се згрее во неговата канцеларија и добро да се најаде.